בימים האחרונים פורסמה הודעה רשמית מטעם קופת חולים מכבי על שינוי בתקנון הביטוח המשלימי ("מכבי זהב" ו"מכבי שלי"). באופן מאוד תמוה, הפרסום נעשה בשני עיתונים, בין פרסום מודעות כינוסים ודרושים ואפילו לא למבוטחים, מה שיוצר תחושה של הסתרה, בטח בעידן שהרשתות החברתיות והדיוור הישיר בו אנו חיים.
השינוי, להפתעתנו אושר על ידי משרד הבריאות, נוגע באופן ישיר לכיסוי הביטוחי של תרופות למחלות נדירות (תרופות יתום). זאת למרות הבטחה לא לפגוע בתרופות למחלות נדירות שניתנה לפני מספר שנים ע"י האגף לפיקוח על קופות החולים בתגובה למהלך אחר אותו מכבי ניסתה לבצע.
עיכוב של לפחות 24 חודשים בכיסוי תרופות יתום חדשות:
מכבי קיבלה אישור לעכב הכנסת עד 4 תרופות יתום לביטוח המשלימי. תקופת ההמתנה של 24 חודשים תיספר מיום שחרור האצווה הראשונה בישראל (המועד שבו התרופה הופכת לזמינה פיזית על המדפים בארץ ולא מיום הרישום שלה בארץ). בין רישום לשחרור אצווה יכולים לעבור 3 עד 12 חודשים.
חובת תוקף רישום לשנתיים לפחות:
תרופה חדשה תיכנס לשב"ן רק אם קיבלה ממשרד הבריאות אישור רישום רשמי שבתוקף מראש לשנתיים לפחות. תרופות המקבלות אישורים זמניים/מותנים לתקופות קצרות יותר (כפי שקורה לעיתים בתרופות יתום חדשניות) לא יוכלו להיכנס לכיסוי המשלימי כל עוד תוקף אישורן אינו מוארך. כרגע לגבי דושן אנחנו לא מכירים תרופות עם רישום זמני.
החשש שלנו כארגוני חולים הוא כי צעד זה עלול להתרחב בעתיד ולרוקן מתוכן את כיסוי התרופות שאינן בסל.
לפי הכתבה שעלתה הבוקר בעיתון ישראל היום:
צוות העמותה שלנו התגייס באופן מיידי להוביל מאבק יחד עם קואליצית המחלות הנדירות להסברה על המשמעויות המלאות של הצעד הזה והשלכותיו על הטיפול בילדינו.
נמשיך ונעדכן.
